Crypto Platformen

NEW FINANCE – CeFi Platformen

Met de komst van blockchain en crypto zijn er diverse bedrijven ontsprongen die de brug tussen crypto en het tradionele financiele systeem willen slaan.

Ze maken slim gebruik van de voordelen die de crypto- en blockchain wereld brengen, maar bieden dat aan op een gebruiksvriendelijke website met de support machine om dit te ondersteunen. Het fijne van deze platformen is dat ze jouw geld/crypto aan het werk zetten. Zo ben je niet alleen afhankelijk van de prijs van je asset maar vergroot je de hoeveelheid juist. Dit maakt het ook interessant om stabiele posities in te nemen zoals bijvoorbeeld in stablecoins. Stablecoins zijn cryptomunten met de vaste waarde van een Dollar, Euro of Goud. Dit is een ideale manier om wel te profiteren van de voordelen die crypto biedt, zoals de rentes door de efficiëntie dat de blockchain verzorgd, maar niet de volatiliteit wat sommige juist een negatief kenmerk vinden. 

Er zijn grofweg twee categorieën waarop deze bedrijven hun rendement genereren om jou de rentes te kunnen geven op jouw crypto / geld; 

    1. Een leen- en uitleen systeem. De ene partij leent geld of crypto en betaalt daarover rente, aan de andere kant leent iemand het geld of cvrypto uit en krijgt daarover de rente. Daarnaast worden soms ook de transactiekosten die gebruikers betalen voor het handelen op deze platformen uitgekeerd aan de uitleners om zo een hogere rente te kunnen bieden. Echter in sommige gevallen worden tegoeden van klanten ook gebruikt om te herinvesteren in andere projecten. Dit vormt een risico. Doe daarom altijd zelf goed onderzoek om verliezen te voorkomen. 
    2. De andere manier zijn bedrijven die het geld gebruiken als onderpand om zelf mee te handelen. Zij doen dit met ervaren handelaren of zelf ontwikkelde handelscomputers die aan de hand van algoritmes honderdduizenden trades per dag maken en zo consistent flinke rendementen behalen. Deze partijen geven vaak ook een hogere rente / beloning terug.  

De rentes die deze platformen bieden lopen enorm uiteen. De keuzes die ik heb gemaakt zijn de partijen waar ik zelf mijn geld / crypto aan toevertrouw, maar ik wil je aanmoedigen vooral je eigen onderzoek te doen. 

Naam 

Categorie* 

Trustpilotscore 

Rente indicatie** 

Freeway 

4.5 / link 

43 % 

Midas 

4.7 / link 

18 % 

Nexo 

4.5 / link 

17 % 

Youhodler 

4.3 / link 

12 % 

Hodlnaut 

4.8 / link 

13 % 

* categorie zoals beschreven in de uitleg hierboven, de manier hoe het rendement gegenereerd wordt.  
** rente indicatie is gebaseerd op stablecoins en/of fiat valuta op 1 juni 2022

Aubit Freeway

Mijn absolute nummer 1 op dit moment is Aubit Freeway. Dit is een bedrijf uit de tweede categorie. Zij gebruiken de gelden van hun gebruikers als onderpand om mee te handelen. Een van de oprichters, Peter Neilson, heeft mij uitgelegd dat ze slechts 5% van het complete pot gebruiken als onderpand om mee te handelen en dat ze daar jaar na jaar meer dan 70% winst mee kunnen behalen van de totale pot. Deze manier van geld verdienen met behulp van handelscomputers is niks nieuws. Er zijn tal van banken en financiële instellingen die hiermee hun geld verdienen. Het verschil is dat normaliter deze winst direct naar de aandeelhouders gaat en Aubit Freeway heeft de visie om een groot deel terug te geven aan de hun gebruikers. Zij noemen dit “Social Finance”. Het mooie is dat je niet flink vermogend hoeft te zijn om hieraan deel te nemen. Dit kan al vanaf 1 euro om zo iedereen die het maar wil de mogelijkheid te geven om hiervan te kunnen profiteren. 

 

Superchargers

De manier waarop zij dit hebben opgebouwd is met zogenaamde “Superchargers”. Dit zijn producten op hun website die je kunt opladen met een bedrag in Dollars. Je kiest er dus bijvoorbeeld voor om voor $100 aan bitcoin supercharger te kopen, $100 aan Euro supercharger en $100 aan Ethereum supercharger.
Als je dit gedaan hebt dan staan al deze producten in je winkelmandje en kun je dit afrekenen net zoals in een webshop. De betaling van de complete order (in dit geval $300 aan superchargers) is op dit moment echter nog uitsluitend in crypto te betalen. Ik kies op dit moment altijd voor Bitcoin omdat Bitcoin betalingen op dit moment goedkoop zijn, maar je hebt genoeg keuze om in andere crypto te betalen. Betalingen in fiat (usd/euro/gbp) worden in de loop van dit jaar verwacht.
Nadat je de betaling hebt gedaan is het wachten tot de betaling binnen is en deze verwerkt is. Dit is een semi-automatisch proces, wat 48 uur kan duren, maar in de praktijk duurt dit nooit veel langer dan 4 uur.

Als je order eenmaal verwerkt is kun je op je dashboard jouw aangekochte Superchargers vinden en start je direct met het opbouwen van je rente / beloning.

Crypto Platformen

NEW FINANCE – CeFi Platformen

Crypto Platformen

NEW FINANCE – CeFi Platformen

Aanmelden

Je kunt nog een additionele bonus ontvangen van 2% over je totale beloning als je lid wordt via deze aanmeldingslink: https://app.freeway.io/ref/fw037654bf 

Deze link is een zogenaamde affiliate referral-link. Naast dat jij zelf wordt beloond met die 2% extra, help je mij ook zodat ik meer van dit soort projecten uit kan zoeken en ik die weer met je kan delen.  

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als er weer een nieuw project is toegevoegd op de website? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief! 

Wil je meer informatie over Aubit Freeway en Aubit Prime? Kijk dan verder op deze pagina waar ik een diepgaand onderzoek heb gepubliceerd over Aubit Freeway.